AdMob Nedir?
AdMob, Google’ın özellikle mobil uygulamalar için tasarlanmış mobil reklamcılık platformudur. AdMob, oyunları AdMob reklamları tarafından kesintiye uğrayan kullanıcılar için can sıkıcı olsa da, geliştiriciler bunun yerine AdMob reklamlarından gelir elde edebildiğinden, bu mobil reklamlar geliştiricilerin ücretsiz mobil oyunlar sunmasına olanak tanır.
Google AdMob: Nasıl Çalışır?
Reklamverenler, uygulamalarını mevcut mobil uygulamalardan tanıtmak için AdMob’u bir platform olarak kullanması için Google’a ödeme yapar. Bu aynı zamanda uygulamaların oyunlarında reklam alanı sunan başka uygulamalar sunarak ücretsiz bir mobil oyunla bile AdMob geliri elde etmelerini sağlar. Google, AdMob’u kullanmak için bir ücret alarak gelir elde eder.
AdMob Android ve iAd iPhone
AdMob, tek mobil reklamcılık ağı değildir; AdMob rakipleri arasında Apple’ın iAd’ı bulunur. Telefon reklamcılığı söz konusu olduğunda, geleneksel olarak Android AdMob ve iPhone’lar için iAd vardır. Ancak AdMob, iPhone’larda da çalışabilir.
Android’de reklam vermek genellikle AdMob’u kullanmakla aynı anlama gelse de, iPhone’larda reklam vermek için aynı şey geçerli değildir. Mobil reklam geliştiricileri genellikle iPhone’larda kullanmak için iAd ve AdMob reklamları oluşturur.
Bu neden gerekli? iAds, Apple ürünleriyle doğal olarak daha iyi akar, ancak iAd başarısız olursa, bunun yerine bir AdMob reklamı kullanılabilir. iPhone reklamcıları bile bazen AdMob’u tercih ederler çünkü geçmişte iAd’lerin doluluk oranı (bir reklamın ne sıklıkla başarılı göründüğü) oldukça düşüktür. iAd’lerin doluluk oranı %30’a kadar düşebilir (bu, reklam yükleme girişimlerinin yalnızca 1/3’ünün başarılı olduğu anlamına gelir), AdMob’un doluluk oranı ise %85’tir.
AdMob SDK: Mobil Reklamlar Geliştirme
Google AdMob SDK, mobil reklam geliştiricilerinin, Google mobil reklamcılığı için geçiş reklamları adı verilen zengin web uygulamalarına ek olarak, mobil cihazlar için optimize edilmiş metin reklam resim şeritleri eklemesine olanak tanır.
Geçiş reklamları, oyun düzeyinde yükleme gibi doğal uygulama geçiş noktalarında görünen “web uygulamaları” olarak da bilinen zengin HTML5 deneyimleridir.
AdMob Reklam Türleri
AdMob genellikle dört ana reklam türü sunar:
- Banner
- Geçiş reklamı
- Ödüllü Geçiş Reklamı
- Yerli
Burada, reklamlardan ikisini tartışacağız, yani. Banner ve Geçiş Reklamı. Banner reklam, seçtiğiniz yerde mobil uygulama ekranınızda görüntülenen küçük bir banner’a benzeyecektir. Tüketiciler reklama tıkladığında, Reklam Yerleşimi görüntülenecektir. Reklam gösterimi için zaman aralığını bile ayarlayabilir ve tüketicilerin banner reklam aracılığıyla etkileşim kurmasını sağlayabilirsiniz.
Öte yandan Geçiş Reklamı, uygulamanız onu çağırdığında tam ekran anlamına gelir. Bu tür reklamların daha büyük boyutu nedeniyle, geleneksel banner reklamlara kıyasla daha fazla bant genişliği gerektirirler. Bu nedenle uzmanlar, reklamın gösterim zamanı geldiğinde hazır olmasını sağlamak için uygulamaların reklamları önceden yüklemesini önerir.
Google AdMob Kullanarak E-Ticaret Uygulamalarından Para Kazanmak
E-ticaret işiniz için başarılı bir şekilde çarpıcı bir uygulama oluşturdunuz. Bir süredir uygulamanızı ücretsiz olarak sağlamaktan bıktıysanız, bu harika e-ticaret uygulamanızdan tüketicilerinizden para almadan kazanmaya başlamak isteyebilirsiniz!
Tüketicilerinizden bir kuruş ödeme almadan mobil uygulamanızla kazanmanın en iyi çözümü, yani e-ticaret uygulamanızdan para kazanmanın mükemmel yolu, Reklam Ağı’nı kullanmaktır; ve Google’ın Admob’u, mevcut en iyi Reklam Ağlarından biridir.