Facebook, 2017 yılında 40.653.000.000 $ ‘lık gelir elde etti. Facebook’un gelirinin büyük bölümü, 2017 yılında 39.942.000.000 $’ a ulaşan dijital reklamlardan geliyor. Alfabetik Inc. (GOOG) iştiraki Google ile birlikte Facebook, dijital reklamlarda baskın bir ikilinin yarısı olarak ortaya çıktı. . Reklamverenlerin anahtar kelime aramalarına dayanarak reklam sunmalarına olanak tanıyan rakibinden farklı olarak, Facebook’un değer önerisi hedefli reklamcılıktır.
Hedeflenmiş reklamcılık
Reklamverenler, kullanıcılar için Facebook’un ürün ekosistemindeki reklamlarla ilgili zengin kişisel verileri kullanabilir. Menlo Park, Calif.-merkezli şirket, bunun için verileri anonim hale getirdiğini ve bilgileri reklamverenlere özel demografik paketler halinde sunduğunu iddia ediyor. Reklamverenler, kovaları marka hedeflerine göre daha fazla dilimleyebilir ve zarlara ayırabilir. Facebook kullanıcılarına belirli gelir gruplarından veya bölgelerden özel reklamlar sunabilirler. Ayrıca, kullanıcıları cinsel yönelim, din veya siyasi ilişki gibi diğer kategorilere göre hedefleyebilirler. Facebook, marka yaşam döngüsünün farklı aşamaları için çok çeşitli reklam ürünleri geliştirmiştir.
Örneğin, Facebook’un Dinamik Reklamlar ürünü, reklamverenlerin tüm ürün kataloğunu yüklemelerine ve müşterileri belirli gelir düzeylerinde hedeflemelerine olanak tanır. Benzer şekilde, Reklamları, reklamverenlerin hedef oluşturma konusunda yardım etmesini sağlar. Bu ürünler, dijital reklamlarda Facebook’un konumunu güçlendirdi. Snap Inc. (SNAP) gibi yeni şirketlerin gelecekteki dijital reklam pazarında önemli bir pazar payı alması beklenirken, Facebook’un kazancı gelecek yıllarda baskın bir oyuncu olmaya devam edeceğini gösteriyor.
Video, Mesajlaşma
Şirket gelecekteki tuvalini genişleterek geleceğe hazırlanıyor. Geçtiğimiz çeyrekte kazandığı kazançlarla Facebook Live platformundan videolar ve canlı yayınları vurguladı. Şirkete göre, Facebook Live yayınlarının günlük izlenme süresi geçen sene dört kattan fazla arttı. Sosyal medya devi, içerik tanıtıcılarıyla videonun daha da tanıtımı için anlaşmalar imzaladı. ( Facebook Vox vs.).
(Eğer siz de internetten para kazanmak istiyorsanız size şu siteyi önerebiliriz: MILLIONAIRE SECRETS)
Facebook için bir başka gelişmekte olan alan ise, kısa süre önce reklam göstermeye başlayan mesajlaşma servisidir. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e göre, müşterinin doğrudan reklam işletmeleriyle sohbet etmesini sağlayan doğrudan sohbet özelliği, 2017’nin dördüncü çeyreğinde kullanıcılar arasında 2 milyardan fazla mesajın paylaşıldığını gördü. Mesajlaşma ve 2014 yılında, Facebook, 21,8 milyar dolara WhatsApp popüler mesajlaşma uygulamasını satın aldı.
Facebook ayrıca gelecekteki büyüme için gelişen teknoloji trendlerine de yatırım yaptı. Zuckerberg, sosyal ağın ilk çeyrek kazançları sırasında yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki 10 yıl boyunca, geleceğin büyük bir parçası olan, ancak uzun zamandan beri işimizin büyük bir parçası olmayacak olan teknolojinin etrafında tüketici kullanımı vakaları geliştiriyoruz.” Dedi. Bu kullanım durumları arasında sanal gerçeklik ve bağlantı olmadan dünyanın bazı kısımlarına internet bağlantısı bulunuyor. Yine, bu girişimler daha fazla internet bağlantısı daha fazla kullanım ve gelire dönüştüğü için Facebook için gelecekteki gelir kaynaklarına dönüşüyor.
Satış Verileri: Cambridge Analytica Skandalı’ndan Fallout
Facebook kullanıcı verilerinin satışından ne kadar yararlanıyor? Emin olmak için, reklam gelirinin kendisi hedeflendiğinden, bunun sonucunda kullanıcı verilerine dayanmaktadır.
Ancak, Facebook’un daha önceden varsayıldığından daha doğrudan veri sattığından şüpheleniyor.
Yaklaşık 87 milyon kullanıcının bilgisayar korsanlarına maruz kalmasına neden olan Cambridge Analytica skandalı, Mart 2018’de geniş çaplı bir şekilde bildirildi. Facebook’un gelirleri ve iş yapma maliyeti üzerinde geniş kapsamlı sonuçları olması bekleniyor.
Düzenleme ve kullanıcı endişeleri muhtemelen Facebook’un sermaye maliyetlerini artıracaktır. 11 Nisan 2018 Senato duruşmasına öncülük eden ifadesinde, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin yeni teknoloji inşa ettiğini ve “yatırımını” önemli ölçüde artırdığını söyledi. “Ekiplerimizi güvenlik konusunda çok fazla yatırım yapmaya yöneldim – yaptığımız diğer yatırımların üzerine – karlılığımızı önemli ölçüde etkileyecek.” Dedi.
Facebook’un en büyük iki pazarı olan Kuzey Amerika ve Avrupa’dan elde edilecek gelirlerin, Cambridge Analytica skandalı olayından dolayı etkilenmesi bekleniyor. İkisi de Facebook için son derece karlı pazarlar. 2017 yılında, Facebook, Kuzey Amerika’daki her kullanıcıdan ortalama 84.41 ABD doları ve Avrupa’da her bir kullanıcıdan 27,26 ABD doları kazandı. Bunların aksine, Asya’daki her kullanıcı için 7,61 dolardı.
Ancak skandalın, Facebook’un iki büyük pazarındaki gelirini iki şekilde olumsuz etkilemesi bekleniyor. Öncelikle, reklamverenlerin endişeleri, Facebook’un planındaki reklamları çekmelerine ve kullanıcı başına gelirde genel bir düşüşe neden olabilir. İkincisi, sosyal medya ağının gelirleri yeni düzenlemeler nedeniyle Avrupa’da bir vuruş olabilir. Goldman Sachs’a göre, Facebook’un kendi verileri için kullanıcı onayı almasını gerektiren Genel Veri Üretim Yönetmeliği (GDPR), gelirinde% 7’lik bir düşüşe neden olacak.
Facebook yatırımcıları için iyi haber, şirketin Afrika ve Asya gibi yeni pazarlara önemli bir yer tutmasıdır. Genel gelirlere çok fazla katkıda bulunmasa da, WhatsApp Asya ve Güney Amerika’daki kullanıcılarla bir kaçak nokta haline geldi. Instagram gibi diğer hizmetler de yeni pazarlara girmektedir.
Eğer siz de internetten para kazanmak istiyorsanız size şu siteyi önerebiliriz: MILLIONAIRE SECRETS