Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır? Amazon Dropshipping Eğitimi

Arkadaşlar bildiğiniz gibi son zamanlarda Dropshipping iş modeli geniş şekilde yayılmıştır. Ve bu yolla para kazanmak cazip görünüyor. Hem kolay bir o kadarda maliyeti az bir şekilde bu iş modelini sürdürebiliyoruz. Burası çok önemli arkadaşlar- Sıfır maliyetle değil, az maliyetle sürdürebiliriz.

Zaten videolarımızda ve diğer yazılarımızda dropshipping nedir kısaca anlatmıştık. Bu yazımızda da geniş şekilde bahsedeceğiz.

Dropshipping nedir sorusuna cevap verecek olursak; 

Dropshipping stoğunuz olmadan, ürünü kargolamadan, maliyetiniz az olsa bile başka sitelerden kendi sitenize herhangi bir ürün ekleyip satarak bu yolla para kazanılan bir iş modelidir.

Herhangi bir ürünü tedarikçinizin sitesinden alıp kendi mağazanızda veya herhangi bir online platformlarda listeliyorsunuz, (Amazon, Ebay, Etsy, Walmart, Shopify vs.) tedarikçi 2’ye satıyorsa siz 6’ya satıyorsunuz  😉. Böylece müşteri sitenize geldiğinde sipariş veriyor, parasını ödüyor ve siz de direk tedarikçinize müşterinizin bilgilerini aktarıp, parasını ödeyip, ürüne eliniz bile değmeden tedarikçi ürünü müşterinize kargoluyor. Kazancınız 2’ye alıp 6’ya satmak oldu! Yani herhangi bir fiyat belirleyebilirsiniz. Örneğin: 4, 5 veya 7’de satabilirsiniz!

Dropshipping iş modelini her yerde yapabilirsiniz. Kendi online mağazanızda (Shopify veya kendinize özel WordPress sitenizde), eBay, Amazon, Etsyde veya herhangi bir yerde bu iş modelini sürdürebilirsiniz.

(Sıfırdan Dropshipping eğitimi almak ister misin? – Evet mi? o zaman HEMEN KURSA KAYDOL!!!)

Yani kısacası dropshipping ile ürünü görmeden, paketlemeden ve kargolamadan bile para kazanabilirsiniz. Sadece bilgisayar, internet, tedarikçi ve satacağınız platforma yeterli olacaktır.

Bildiğiniz üzere çoğu kişi Dropshipping’i Shopify gibi biliyor veya Shopify dediğimiz an hemen akla Dropshipping geliyor ancak böyle değil,evet çoğu kişi Shopify’ı Dropshipping için kullanıyor, ancak kendi ürünlerinizi de Shopify’da pekala satabilirsiniz.

Genelde daha az maaliyetle kendi sitenizi kurup mesela WordPress (Woocommerce,Magento,Bigcommerce vs) gibi platformlar ekleyerek çalıştırmanızı öneriyoruz. Hem aşağı maliyetle yönetirsiniz hem de bir sürü tema, eklenti vs. bulabilirsiniz.

Şimdi ucuza ürün bulup biraz üzerine para ekleyip satmamız gerekecek. Bu yüzden ürünlerin ucuz ve bizim için uygun olmasına göre Aliexpress ön planda gözüküyor. Hele Shopify+Oberlo kullanırsanız, daha hızlı ve işi otomatiğe dökebiliyorsunuz.

Fakat eksi tarafları hem Shopify’a aylık 29 dolar ödemek zorundasınız hem de kargo süresinin çok uzun olması müşteri için sorun olarak gözüküyor. Biliyorsunuz ki müşteri beklemek istemez. Birde biraz pahalı satacağımız için kargo süresini de uzun dedik mi işimiz zor gibi gözüküyor, üstüne birde reklam maliyetleri eklersek ortaya yüksek rakamlar çıkabilir. (Facebook, Google Adwords vs).

Bu yüzden kendi sitenizde Dropshipping yapmak fazla maaliyetli olabilir.

Yazı başında az maliyet demiştik ama bu, Amazon, eBay ve Etsy vb. gibi siteler için geçerlidir. Çünkü en önemli nokta müşteri kitlesidir ve bu siteler bizlere zengin trafiklerini sunuyorlar.

Dropshipping eğitimi almak istiyorsanız Kurslarımız sayfamızdan içeriklere erişebilirsiniz!

Kendi sitenizde ve Amazon gibi platformlarda satma farklılıklarını bir önceki  (Amazon ve Ebay da Dropshipping Yapmak ) yazımızda anlattık, isterseniz göz atabilirsiniz.

Çin’den dropshipping yöntemi ile birlikte local ve hızlı dropshipping yolları da var. İngiltere’den dropshipping, ABD içi dropshipping, Kanada’dan ABD’ye veya ABD’den Kanada’ya dropshipping, Amazon’dan Ebay’a- Ebay’dan Amazon’a, Amazon’dan Amazon’a vs. bu şekilde de local yollarla dropshipping yapabilirsiniz. Bu da sizin için artı olacak çünkü hem kargo süresi az hemde local ve hızlı yollarla yapmış olursunuz.

Nerede dropshipping yaparsanız yapın, dropshipping yaptığınızı mutlaka tedarikçinize bildiriniz.

Amazon’un dropshipping için bir takım kuralları var. Kurallara kendi sitelerinden erişebilirsiniz. Arkadaşlar Amazon dropshipping’i yasaklamıyor sadece ürünlerinizi depoda tutabilen bir tedarikçinizin olmasını istiyor. Bunu da tedarikçimizle halledebiliriz.

Ek olarak, ürünü satın aldığınızda tedarikçinizden ürününüze fatura koymamasını söyleyiniz. Gerçek fiyatı da bilinmemeli. Çünkü dropshipping yapıyorsunuz. Amazon stock faturası talep ederse, o zaman tedarikçinizden isteyiniz.

Normalde ürünlerinizi Amazon’da listelemeden önce tedarikçinizden stock faturanızı hazır bulundurmanızdan yanayız.  Stock faturası Amazonla sizin aranızda olacak ancak normal ürün faturasını ise tedarikçinize ürünü müşterinize kargolandığı zaman içerisine koymamasını söylüyorsunuz. Veya ürünün gerçek fiyatını ürün paketine eklememesini istiyorsunuz. Sakın unutmayın!

Örnek olarak (Doba, Inventory Source gibi sitelerde de hızlı ve local yollarla dropshipping yapabilir ve otomatik olarak istediğiniz platformalara ürününüzü ekleyebilirsiniz!

Evet arkadaşlar Dropshipping’i artıları ve esksileri ile anlattık. Buna ek olarak bu konu üzerine videomuz da var. İsterseniz kanalımızdan izleyebilirsiniz.  

Kısacası, Dropshippingi doğru kullandığınız sürece iyi ve para kazanılabilen bir iş modelidir. Doğru uygulandığı zaman inanılmaz satışlar elde edebilirsiniz.

Bu yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz! 

Dropshipping Eğitimi almak için HEMEN TIKLAYIN!!!

Exit mobile version