PayPal mı yoksa Stripe mı? : Online Ödeme Almanız İçin Hangisi En İyisi?

Çevrimiçi ödeme işlemi, müşterilerinizi faturalandırmanızı, ödemeleri anında kabul etmenizi ve hatta işletmeniz için abonelik stili hizmetler oluşturmanızı kolaylaştırır. Ödemeleriniz için seçtiğiniz işlemci, sürecin nasıl olacağı ve karlılığınız üzerinde nasıl büyük bir etkiye sahip olacağı için son derece önemlidir.

Çoğu işletmeler için seçim iki büyük sağlayıcıya, PayPal ve Stripe’e geliyor.

Bu gönderide, bir işletme için en önemli olan şeylere – ücretlerden, hizmetin genel kullanıcı deneyimine kadar – her şeyi görüyoruz. Ayrıca bireysel ihtiyaçlarınız için en iyi işlemciyi ön plana çıkaracağız.

PayPal vs Stripe

Her bir hizmet tarafından ödenen ücretleri, sizin ve ekibinizin kullanım kolaylığını, her işlemcinin aldığı güvenlik adımlarını ve hatta PayPal ve Stripe tarafından müşteriler için sağlanan müşteri hizmetleri düzeyini dikkate aldık. Bu özelliklerin her birine kapsamlı bir bakış, ihtiyaçlarınız ve ileride beklediğiniz ihtiyaçlar temelinde markanız için en iyi kararı vermeniz için gereken bilgileri sağlayabilir.

Orada daha görsel kullanıcılar için, size karşılaştırmaya genel bir bakış sunmak için hızlı bir infografik. PayPal ve Ştripe’ın her yönü hakkında daha fazla ayrıntı istiyorsanız, okumaya devam edin.

Ücretler

Bir işletme sahibi olarak, PayPal ve Stripe arasında seçim yapma konusunda sahip olduğunuz en büyük konulardan biri budur. Her iki marka için ücretler üç kategoriye ayrılır; Hizmet ücreti, işlem başına bir ücret ve belirli olaylara bağlı olarak ekstra ücret.

2017 sonunda PayPal ve Stripe için ücretlerin nasıl göründüğü aşağıda açıklanmıştır:

Stripe Ücretleri

Stripe için ücretlerin belirlenmesi basit ve kolaydır. İşletmeniz yılda 1 milyon ABD Doları’nın altındaysa, işlenen sipariş başına% 2,9 ve yaptığınız her işlem için 30 sentlik bir ücret ödersiniz.

Stripe ayrıca ek bir ücret karşılığında Bitcoin ve ACH ödemelerini de işleyebilir; Kasım 2017 itibariyle, Bitcoin ve ACH maliyetleri, her bir işlem için% 0.8 (5 $ ‘lık bir kapak) idi.

Ştripe ayrıca, iade edilen ACH para çekme ($ 4) ve müşteriye iade (15 $) ile sonuçlanan anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere olağandışı durumlara ilişkin ücretleri de tahsil eder. Hesabınızda yinelenen faturalandırma veya daha yoğun dolandırıcılık koruması için ek ücret yoktur.

Yılda Stripe’de 1 milyon dolardan fazla iş yapan hesaplarda, özelleştirilmiş çözümler Kurumsal Satış bölümünden edinilebilir. 

(Sıfırdan E-ticaret Eğitimi – (Drop shipping, Amazon FBA, Affiliate Marketing vb) almak ister misin? – Evet mi? o zaman HEMEN KURSA KAYDOL!!!)

PayPal Ücretleri

PayPal’ı kullandığınızda, işlenen her işlem veya satış için ücret ödersiniz; Kasım 2017 itibariyle, bu ücretler sipariş başına% 2,9’dur ve her alışveriş için 30 sentlik bir işlem ücreti alınmaktadır. ABD dışında yapılan satışlar için işlem başına% 4,4 oranında artmaktadır. Bir tuğla ve harç yeriniz varsa, hafif bir fiyat molası alırsınız; Ücret,% 2,7’ye düşer, bu nedenle e-ticaret yerleri değil, perakende satışınız varsa, buna değer.

PayPal’ın yinelenen faturalandırma için ek bir ücreti vardır. Bu nedenle, düzenli oturumlar sunan hizmet işletmeleri, bu 10 ABD doları tutarındaki ücretin farkında olmalıdır. Paypal ayrıca, ters ibrazlar (değişiklik), American Express (% 3,9) ve gelişmiş sahtekarlık koruması (10 $) için ek ücret almaktadır.

Hangisi daha ucuz?

Sadece ödemelere bakıldığında, Stripe, e-ticaret markaları ve aylık faturalandırma kurması gerekenler için daha uygun maliyetlidir, çünkü PayPal toplam maliyetleri artıran ek ücretler talep etmektedir. Bir e-ticaret veya abonelik faturalama bileşeni olmayan bir tuğla ve harç deposu, PayPal’ın mağaza içindeki ödeme işlem maliyetlerinin biraz düşmesine neden olur.

PayPal’ın ücret listesi daha karmaşıktır ve kafa karıştırıcı olabilir; Eğer basit, anlaşılması kolay bir modeli tercih ederseniz, Stripe ödeme işlemleriniz için ideal bir seçenektir.

Fonlara Erişim (Para Çekimi)

Paranıza ne kadar ihtiyacınız var? Hız sizin için önemliyse, PayPal bu konuda biraz daha hızlıdır. Bir iş günü içinde size para ödüyorlar. Ştripe genellikle fonları işlemek ve bunları size aktarmak için 2 gün sürer. Eğer yeni başladıysanız Stripe paranızı 7 gün içinde transfer eder. Kayıt zamanında paraya ihtiyacınız yoksa, her iki işlemci de benzer zaman dilimleri sunar ve sağlayıcınızı seçtiğinizde erişilebilirlik belirleyici bir faktör olmamalıdır.

Güvenli Erişim

Hesabınızın güvende olması gerekiyor ve büyük ödeme işlemcileri güvenlik söz konusu olduğunda saldırgan bir tutum sergiliyor. Her biri, güvenlik konusunda biraz farklı bir yaklaşım gerektirir, ancak her ikisi de güvenebileceğiniz güvenilir bir hizmet seviyesi sunar. Her iki marka da ideal güvenlik uygulamalarına sahiptir, bu yüzden Güvenlik için, Stripe ve PayPal arasında karar verirken endişelenmeniz gereken bir şey değildir.

API

Stripe’in güçlü API oluşturucusu kullanımı kolay ve sezgiseldir ve PayPal’ın bir kez hatalı API’sı yakın zamanda güncellenmiştir ve hiç olmadığı kadar kullanıcı dostudur. Sezgisel kullanım kolaylığı için Stripe, geliştirici araçları ve özellikleri söz konusu olduğunda genellikle daha iyi bir seçenektir.

Raporlama

Raporları seviyor ve satışlarınızda yapabileceğiniz her metrik ve veriyi merakla gözden geçirirseniz, Stripe’in kullanımı kolay raporlarını beğeneceksiniz. Bu sağlam sistem, zaman zaman düşünmek için çok fazla bilgi sağlayabilir, ancak bilgi istemiyorsanız, bunu seveceksiniz.

Yalnızca bir genel bakış raporu istiyorsanız, PayPal’ın daha akıcı raporlaması en iyi ihtimalle sizin için uygun olabilir. Bazı raporlarınızı manuel olarak ayarlamanız gerekir, ancak bunların yalnızca istediğiniz verileri içermesini sağlayabilir ve seçimlerin bunaltıcı hale gelmesini engelleyebilirsiniz.

Her iki işlemci de güçlü ölçümler ve doğru bilgiler sunar. Fark, raporların oluşturulma biçiminde ve detayın otomatik olarak dahil edildiği yoldur.

Taşınabilirlik

Abonelik veya ödeme planlarını bir işlemciden diğerine kolayca aktarabilir misiniz?

PayPal kullanıyorsan değil. Veri taşınabilirliği söz konusu olduğunda engellerin fırlatılmasıyla ünlüdürler. Verileriniz kolayca aktarılmayacak ve müşterileriniz yeni işlemcinizle tekrar tekrar kaydolma işleminden geçmek zorunda kalacaklar. Stripe, geçişi ve veri taşınabilirliğini destekler ve işletmenizi birincil rakiplerine, PayPal’a geçirmek istediğinizde size yardımcı olur. Sık sık büyük, kapsamlı değişiklikler yapmanıza gerek olmayabilir, ancak en azından verilerinizin bu işlemcilerin her biri ile ne kadar taşınabilir olacağını bilmelisiniz.

Kullanıcı deneyimi

Bir kullanıcı olarak deneyiminiz her platformda farklıdır, ancak hem PayPal hem de Stripe, sezgisel ve sağlam olan panolarda gezinmeyi kolaylaştırır. Hız, yükleme süreleri ve seçenekler çok benzer olduğundan, genel kullanıcı deneyimi, diğeri üzerinde bir işlemci seçtiğinizde büyük bir sorun olmayacaktır.

Müşteri servisi

Stripe ve PayPal söz konusu olduğunda kullanıcı deneyimi çok benzer olsa da, markaların sunduğu gerçek müşteri hizmetleri çok farklı. “PayPal şikayeti” veya daha kötüsü olan “PayPal kabusu” için yapılan basit bir arama, bir sabah uyandığında, donmuş hesaplara ve işlemlerin tersine çevrilen sayısız küçük işletmeyi açığa çıkarır. PayPal’ın müşteri hizmetleri ekibi dünyanın her yerine dağıldığından ve telefon arayüzü biraz eskitendiğinden ve kolayca yüklenebildiğinden, bir sorunu gerçekten çözebilen birine geçmek zor olabilir.

Müşteri hizmetine geldiğinde Stripe’in daha küçük boyutu bir avantajdır. PayPal’ın çok fazla bürokrasi ve tutarsız (ve bazen de öfkeli ön sıradaki bir ekip) yaşadığı durumlarda, Stripe’in daha kompakt boyutu, markanın çevik kalmasına ve müşteri ihtiyaçlarına cevap vermesine olanak tanır. Bir IRC kanalı (#stripe’yi deneyin) ve e-posta kanalları, müşterilerin iletişim kurmasını kolaylaştırır ve şu ana kadar, canlı yardım alma ve müşteri hizmetleri ekibiyle etkileşimde bulunma konusunda çok daha az şikayet vardır.

Son karar

Exit mobile version