Trello Nedir? Çevrimiçi Proje Yönetimi Aracı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Trello, bir proje yönetimi ve ekip işbirliği aracıdır. Trello, yapışkan notlara sahip bir panoya benzer bir görünüme sahiptir – projeler ve görevler sütunlar halinde düzenlenebilir ve iş akışını, proje sahipliğini ve durumu belirtmek için kolayca taşınabilir.
Trello’nun popülaritesi büyük ölçüde basitliğinden kaynaklanmaktadır. Geleneksel proje yönetimi araçları profesyonel proje yöneticileri için tasarlanırken ve kullanımı veya anlaşılması kolay olmayan Gantt çizelgeleri gibi karmaşık teknikleri kullanırken, Trello kullanım kolaylığını vurgular. Çoğu insan Trello’nun temellerini dakikalar içinde kavrayabilir ve bir gün içinde tek başına kullanarak veya bir ekibin parçası olarak başarılı olabilir.
Öyle olsa bile, Trello güçlüdür. Görevler, resimler ve dosya ekleri dahil olmak üzere zengin bilgiler içerebilir, ayrıca bunlara son tarihler ve diğer durum izleme verileri atanabilir. Görevler ayrıca ekip üyelerinin ilerlemeyi izlemesine olanak tanıyan notlar içerebilir ve belirli kişiler eylem ve takip için işaretlenebilir.
Trello ayrıca Google Drive, OneDrive, GitHub, Slack, Jira ve çok daha fazlası gibi yüzlerce üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerle entegrasyonu destekler. Aynı zamanda, Trello panonuza dayalı bir kapanma çizelgesi oluşturabilen ve kartları belirli bir tarihe veya saate kadar “erteleyebilen” bir diğeri gibi, Trello için açıkça tasarlanmış birçok özel eklentiyi de destekler.
Trello Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bir Trello hesabı birden fazla panoyu destekler. Bir panoyu, bir veya daha fazla kişinin üzerinde çalıştığı genel bir proje olarak düşünebilirsiniz. Bir pano şuna benzer:
- Pano: Genel çalışma alanı panodur ve herhangi bir sayıda liste ve kart içerebilir.
- Listeler: Trello’daki bir liste, kartları içeren bir sütundur. Listeleri nasıl kullanacağınız ve düzenleyeceğiniz tamamen size ve projenizin ihtiyaçlarına bağlıdır. Örneğin, her liste ekipteki bir kişi olabilir ve pano herkesin görevlerini izler. Veya listeyi, görevler işlenirken ve tamamlanırken her kartın bir listeden diğerine taşındığı bir iş akışı olarak düzenleyebilirsiniz.
- Kartlar: Kart, Trello’daki en küçük birimdir ve genellikle gerçekleştirilmesi gereken görevleri tanımlamak için kullanılır. Kartın yalnızca bir adı yoktur, aynı zamanda kartı açarsanız, dosya ekleri, resimler, notlar ve daha fazlasını içerebilir. Ayrıca gerekirse takım kontrol listesi gibi standart bilgileri içerecek şekilde kartlar için bir şablon da oluşturabilirsiniz. Kartlar bir tıklama ile açılıp düzenlenebilir ve kartları listeler arasında taşımak, sürükleyip bırakmak kadar kolaydır, böylece yeni kullanıcılar çok az eğitimle başlayabilir.
Trello Fiyatlandırması
Trello’ya başlamak için Trello web sitesine gidin ve ücretsiz bir hesap için e-posta adresinizle kaydolun. Trello öncelikle bir web uygulaması olarak kullanılır, ancak ücretsiz olarak kullanılabilen bir mobil uygulama sürümü de vardır. Kullanıcılar web sürümünü, mobil uygulamayı kullanabilir veya bunlar arasında geçiş yapabilir.
Hizmetin üç fiyatlandırma katmanı vardır.
Ücretsiz: Trello’nun ücretsiz sürümü maksimum 10 pano içerir, ancak her bir panonun sahip olabileceği liste veya kart sayısı konusunda bir sınır yoktur. Dosya ekleri yine de 10 MB ile sınırlıdır.
İşletme sınıfı: Kullanıcı başına aylık 9,99 ABD doları olarak fiyatlandırılan bu düzey, her biri 250 MB’a kadar olan kartlarda sınırsız sayıda panoya ve dosya ekine erişim sağlar. Trello ayrıca gelişmiş kontrol listesi özellikleri, özelleştirilebilir arka planlar ve panolar için şablonlar ve daha fazlası gibi premium özellikler içerir.
Kurumsal: En yüksek kademe kullanıcı başına aylık 17,50 ABD dolarından başlar, ancak koltuk sayısını artırdıkça fiyat kademeli olarak düşer; en düşük ücret, örneğin, 5.000 kullanıcı için kullanıcı başına aylık 7,38 ABD dolarıdır. Bu katman, bazı ek yönetim ve güvenlik özellikleriyle birlikte Business Class Düzeyindeki her şeyi içerir.
Yazar hakkında