Bilgisayar, IOS ve Android için Oyun Nasıl Yapılır? Mobil Oyun Yapmak Zor Mu? Kendi Oyunumuzu Nasıl Yaparız

Bilgisayar, IOS ve Android için Oyun Nasıl Yapılır? Mobil Oyun Yapmak Zor Mu? Kendi Oyunumuzu Nasıl Yaparız

Bir oyunun sıfırdan nasıl yapıldığını öğrenmek çok eğlenceli  bir süreç olabilir. Mobil oyunların yükselişiyle birlikte, dünyanın dört bir yanındaki insanlar yeni oyunlar yaparak ve satarak bu devasa oyun pazarından yararlanmak için mücadele ediyor. Farklı platformlar ve işletim sistemleri için farklı oyunlar biraz farklı geliştirilir, ancak hepsi aynı temel kavramlara dayanır.

Özellikle nasıl göründüğünü ve nasıl çalıştığını özelleştirmek istiyorsanız, en az bir dilde kodlamayı öğrenmeniz gerekir. Programlama, oyun geliştirmenin temelidir. Bu yüzden bir oyunu sıfırdan yapmayı öğrenmenin yolu programlamadan geçer.

Oynamayı seven herkes her zaman bir video oyunu yapmak istemiştir, en azından nasıl olduğunu merak etmiştir. Açıkçası, video oyunları üretmek için kodlama bilgisinin gerekli olduğu bir sır değil, ancak maalesef bu beceriler herkese açık değil.

Peki kodlama (programlama) bilmeden oyun yapma şansı var mı?

Ne yazık ki geçmişte böyle bir seçenek yoktu ve sadece iyi programlama dillerini bilenler bilgisayar oyunları üretebilirdi. Günümüzde hem mobil oyunların, hem de retro oyunların moda olmasıyla birlikte oyun yapmak daha kolay ve daha yaygın bir görev haline geldi. Bugün Google Play Store, App Store gibi platformlarda her gün yüzlerce oyun yayınlanıyor ve farklı bağımsız oyunlar Steam’de yerini alıyor. Nitekim çoğu bilgisayar programlama dillerini bilmeyen ve sadece hazır varlıkları kullanan kişiler tarafından yapılmaktadır. Bahseteceğimiz programlar ile büyük içerikli harika görünen oyunlar yapma şansınız yok ama yine de bağımlılık yapan, popüler oyunlar yaratabilirsiniz.

Unity

Muhtemelen, makalemizdeki araçların hiçbiri Unity kadar yaygın olarak kullanılmıyor ve popüler değil.

Unity, inanılmaz derecede geniş bir platform yelpazesini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda kendi entegre geliştirme ortamıyla birlikte gelir. Hem 3D hem de 2D oyunlar yapabileceğiniz çok sayıda hazır şablon ve kaynağı destekleyen Unity ile ilgilenen birçok şirket var.

Örneğin, Pillars of Eternity ile tanınan Obsidian Entertainment ve Wasteland 2’nin geliştiricisi inXile Entertainment şu anda Unity kullanıyor. Rust’ı yapan Facepunch Studios ve Max: The Curse of Brotherhood’un yapımcısı Press Play de Unity’ye taşınan bağımsız şirketler arasında yer alıyor.

Belki de Unity’nin en iyi yanı, bir platforma bağlı kalmaması, herkese hitap etmesidir. Bu araç ile hem mobil platformlar hem de bilgisayarlar için oyunlar geliştirebilir veya mobil cihazlar için geliştirdiğiniz oyunu çok kısa bir süre içerisinde PC’ye hazır hale getirebilirsiniz.

İyi tarafı şu ki, Unity tamamen ücretsiz bir kullanım sunuyor. Ancak oyununuzu satıyorsanız ve iyi bir gelir elde ediyorsanız, Unity’nin Pro sürümü için ödeme yapmanız gerekir. Elbette bu ücret iyi bir oyun yapıp satanlar için sorun olmayacaktır.

Sonuç

Unity ile PC, Playstation, Android ve IOS için farklı oyunlar yapabilirsiniz. Bu yüzden farklı oyunlar yapmak isteyenler için Unity’yi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Yazar hakkında

E-ticaret Team author

Bir cevap yazın

+ 52 = 60

E-ticaret Eğitimlerimize Katılarak Evden Para Kazanma Yollarını Öğren!- HEMEN TIKLA!
WhatsApp chat