WordPress Nedir ve Nasıl Kullanılır?

WordPress Nedir ve Nasıl Kullanılır?

WordPress nedir? WordPress, PHP’de yazılmış çevrimiçi, açık kaynaklı bir web sitesi oluşturma aracıdır. Muhtemelen bugün var olan en kolay ve en güçlü blog ve web sitesi içerik yönetim sistemidir.

Detaylı olarak, WordPress nedir diyecek olursak, WordPress hiç bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan, bir kaç tıkla her türlü içeriği üretmenize, eklentiler, temalar kurmanıza online olarak  yayınlamanıza ve yönetmenize olanak sağlayan mükemmel bir içerik yönetim sistemidir.

Arkadaşlar WordPress açık kaynak kodlu bir yazılım olması ile ücretsiz bir şekilde tüm kodlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

WordPress website tasarım veya geliştirme konusunda bilgisi olmayanlar için ideal bir yazılımdır.

Website oluşturma kelimesini duyduğunuzda bu durum gözünüzü korkutmasın çünkü WordPress ile hiçbir kodlama bilgisi olmadan mükemmel işler çıkarabilirsiniz.

(Sıfırdan WordPress eğitimi almak ister misin? – Evet mi? o zaman HEMEN KURSA KAYDOL!!!)

WordPress içerisinde bulundurduğu bir sürü ücretsiz temalar, eklentiler ve mükemmel içerikler ile beraber sizlere yardımcı olmağa hazırdır. Tek yapmanız gereken hosting+domain alarak WordPress kurmak ve bir kaç tıkla kendinize özel istediğiniz temada, istediğiniz görünümde websitesi hazırlamaktır.

Bir gün içinde bile mükemmel bir şekilde güzel site oluşturabilirsiniz.Yani çok hızlı ve kullanışlıdır.İçerisinde bulundurduğu güzel temalar ile muhteşem görünümle içerikler üretebilirsiniz.

Normalde bir site kurmak için öncelikle hosting+domain almak gerekir, zaten önemli kısımda bu noktadan sonra başlar. Yani kodlama bilgisi gerekir. Ancak wordpress ile bu zorlukları kolay bir şekilde aşıyoruz ,neredeyse tüm hosting şirketleri hosting paketlerinde(hosting panelde) wordpress’i hazır bulunduruyor.

Böylece bir kaç tıkla wordpress’i kuruyoruz tabii kurarken kullanıcı adı, parola ve bir takım talimatları uyguluyoruz işte site adresimizi eklemek gibi vs, ve kurduktan sonrada temalar ve eklentilerde aynı şekilde bir kaç tıkla halloluyor. 

WordPress’e kullanıcı adınızı ve parolanızı girdikten sonra hemen admin panelinize erişiyoruz. WordPress admin panel çok kullanışlı arayüzü kolay bir şekilde hazırlanmıştır.

Sitenize istediğiniz temaları eklemek için görünümden temalara giderek yapmanız gereken sadece kur ve etkinleştir butonlarını seçmek sonrasında anında kurulacaktır. Eklentiler kurmak içinde eklentiler sayfasına giderek temalardaki gibi aynı şekilde kur ve etkinleştir diyoruz. Gördüğünüz gibi 2 tıkla kurabiliyoruz. Zaten sonralar eliniz iyice alışır ve zor birşey olarak görmessiniz.

Sizlere bir takım eklenti isimleri paylaşmak istiyoruz. Aşağıdan isimlerine erişebilirsiniz;

Eklentiler:

1.Sucuri

Bildiğiniz gibi güvenlik,  çevrimiçi işletme sahipleri için büyük bir endişedir. Sucuri’nin web uygulaması güvenlik duvarı muhtemelen siteniz için alabileceğiniz en iyi korumalardan biri.

Sitenizi DDoS’den, kötü amaçlı yazılım tehditlerinden, XSS saldırılarından ve temel olarak her türlü saldırıdan koruyorlar.

2.WPForms

Bir işletme sahibi olarak, müşterilerinizin sizinle iletişim kurmasına izin vermeniz en önemli önceliğiniz olmalıdır. WPForms, WordPress için en yeni başlayanlar arasında iletişim formu eklentisidir.Sürükle ve bırak çevrimiçi form oluşturucu, birkaç tıklamayla kolayca iletişim formları, e-posta abonelik formları, sipariş formları, ödeme formları ve diğer çevrimiçi formlar oluşturmanıza olanak tanır.

3.Yoast SEO

Yoast SEO en popüler WordPress eklentilerinden biridir. WordPress sitenizi arama motorları için optimize etmenizi sağlar.

4.Quick and Easy FAQs

Yeni bir ürün veya web sitesi başlatırken, WordPress’te bir SSS bölümü eklemeniz gerekebilir. Sıkça sorulan tüm soruları (SSS) içeren yeni bir sayfaya ekleyebilirsiniz, ancak çoğu zaman ürününüz geliştikçe ve müşteri tabanınız büyüdükçe SSS’de büyür.

5.W3 Total Cache

Hız, en önemli SEO faktörlerinden biridir. Daha hızlı web siteleri Google’da daha üst sıralarda yer alır. Bu eklenti web siteniz ve daha fazla dönüşümünüz için daha fazla ziyaretçi demektir.

6.Contact Form 7

Bu eklenti bir iletişim formudur. Ve kullanıcılarınızın herhangi bir sorusu olduğunda hemen sitenizden mesaj gönderebilirler.

7.Google Analytics

Bu eklenti ile sitenize gelen ziyaretçileri,ne yaptıklarını,hangi sayfalarda dolaştıklarını  vs. inceleyebilirsiniz.

7.TinyMCE Advanced

Bu eklenti, Görsel Düzenleyici araç çubuğunda gösterilen düğmeleri eklemenize, kaldırmanıza ve düzenlemenize izin verir. Yazı Tipi Boyutları, Yazı Tipi Ailesi, metin ve arka plan renkleri, tablolar vb.  yapılandırabilirsiniz.

“WordPress nedir ve WordPress nasıl kullanılır” isimli bu yazımızda sizlere kısaca WordPress’ten bahsettik ve aklınızdaki “WordPress nedir” sorusuna en önemli noktalara dokunarak cevap verdik.

Ayrıca geniş olarak her inceliklerine kadar WordPress eğitimi hazırladık. Eğer istiyorsanız Kurslarımız sayfamıza giderek inceleyebilirsiniz.

Yazar hakkında

E-ticaret Team author

    Bir cevap yazın

    − 4 = 4

    E-ticaret Eğitimlerimize Katılarak Evden Para Kazanma Yollarını Öğren!- HEMEN TIKLA!
    WhatsApp chat